tisdag 19 februari 2008

Kranka vardagen

Seger- och lyckoruset efter Sunkiga Templet har lagt sig. Det rosa skimret har bleknat. WoW´s vardag gör sig påmind. Jag har fortfarande ett smärre problem, nja ytterligare ett ska jag väl säga och jag har minsann sagt det tidigare. Bekymret är 700 guld. Aubi har inte ens 90 guld i sin börs. Assistenten har inte lyckats något vidare hon heller. I hennes börs skramlar endast 9 guldmynt. Tydligen är jag inte något vidare med affärer heller. Kan det vara så att jag inte är bra på något alls i WoW? Jo, jag är duktig på att mesa och fåna mig. Samla saker är jag också duktig på. Trots AH-addonen har jag inte lyckats något vidare med att göra mig av med sakerna. De kommer bara tillbaka, osålda. Hittar jag fina saker som är säljbara på AH? Nej ytterst sällan men så går det när man inte är där man borde, i avskyvärda grottor och likande.

Nu sölar jag i Western Plaguelands och övar mig på att klå döda som inte är riktigt döda. På något sätt blir jag lite sorgsen av att vara i det är landet. Tänkte jag skulle ta Aubi till level 52 innan Un Goro Crater.

"He had a cloak of gold and eyes of fire. And as he spoke I felt a deep desire to free the world of its fear and pain. And help the people to feel free again."

Andra bloggar om: , , ,



13 kommentarer:

Anonym sa...

Du pratar om att tjäna pengar, du är väl herbalist? Ta ett annat bra gul profession, eller lär din assistent något av dessa:
skinning, herbalism eller mining
Det ger bra pengar utan att du behöver använda receipes. Sälj dyrt till dom som craftar och gör saker av grejjorna.

Aubi sa...

Ja visst är det konstigt. På något sätt har jag tänkt mig att guld ska ramla in utan att jag behöver anstränga mig. Jag måste helt enkelt sätta mig ordentligt in i hur det fungerar. Herbalism är lätt och roligt så det ska jag jobba lite extra med. Jag har blivit girig, uj uj.

Anonym sa...

ett litet tips, om du ska bli bra på AH. Kolla prisarna lita inte på Auctioneer. Den är bara bra för att ge dig priser när du springer runt och undra om den grejen du hittade är värt något.

Gör så här:

1. gå in på AH kolla priset och utbudet på följande varor:

Goldthorn
deviate fish
stonescale eel
firefin snapper
fire oil
lightning eel
har du många av en speciel blomma kolla den också

Finns inte så många goldthorn till salu och priset är högt typ 7-10g, ta reda på var du hittar dem (Strangelthorn vale för Goldthorn).

När du samlat på dig en 20 st skicka dem till din alt. som redan står i stormWind och väntar. Gå in på AH med alten kolla priset igen! lägg dig lite under priset som redan finns. (Bäst att lägga upp auktioner tidigt fredag).

alternativt kan du göra en SCAN på AH och sen låta auctioneer välja priset.

ett Tips som jag tjänat massvis med pengar på: óm du har alcehmy som prifession. lär dig göra Fire oil. Ingrediensen är firefin snapper (fisk) denna köpte jag för 1,5g för 20st gjorde om till 10 fire oil som jag sålde för mellan 4-6g.

Ska du tjäna pengar ska du nicha dig på 1 eller 2 saker. Sen är det bra om dem blommarna du säljer finns i ett område där monstern ger dig exp, då tjäner du samtidigt pengar som du levlar.

Deviate fisken är jo lätt att fiska i barrens och säljer rätt bra, såg det när jag var inne på din server. Kolla utbud och pris.

Sen tror jag att du har massor av saker i dina väskor och bank som du kan sälja har jag rätt ???

Anonym sa...

Selkss - jo det är fullt av bra ha saker i alla väskor. Hela projektet, inser jag, var inte genomtänkt från min sida. Det som saknas är en marknadsundersökning, planering och strategi. Jag får lägga lite extra tid på den här biten och inte bara springa runt och roa mig med att fiska vrakgods och leta kistor. För tillfället är det mitt favoritnöje. Jag inbillar mig att jag får högsta vinsten varje gång jag hittar en kista även om resultatet oftast är mer av typen en melon, en liten hälsoflaska och liknande småsaker.
Vad säger du om att ta en vända till Barrens och fiska? ;)

Anonym sa...

HEHE !!

Gärna för min del, men spelar du verkligen efter 22.00 ??

Anonym sa...

Selkss - det händer ibland mycket beroende på hur "uppspelt" jag blir. Får jag tillräckligt höga halter av adrenalin är det ingen idé att ens försöka sova. Fredag- och lördagskvällar kan jag sitta riktigt länge.
Och skulle jag nu "nicka till" när vi fiskar får du hojta "HORDE". Då du .....

Anonym sa...

okok du har övertygat mig, jag skal kolla upp saken, behöver kolla om man bara får flytta 1 char eller om min alt kan följa med. o såna saker. ge mig till efter helgen, så ska vi allt fiska lite o kanska vi till o med kan raida Hord byn Crossroads HEHE. gjorde det här om dagen när jag kände mig elak, slog ut alla vaktar och sprang runt där inne som en galen höna, kan jo inte anfalla hords i deras teritorie om inte dem börjar vilket en o annan gjorde. väldigt skoj till 2 lvl 70 dök upp. Som man bäddar får man ligga.

Efter Helgen !!!

B-)

Anonym sa...

Selkss - Men så trevligt att vi får tillfälle att bekanta oss. Det här blir verkligt spännande.
Haha, raida med Aubi? Du kommer ångra dig bittert. ;)

Anonym sa...

Lustigt, de varor som selkss räknar upp är knappast värda nåt på min server. Prisnivån är f ö anmärkningsvärt låg överlag på denna server, tyvärr. Jämförde igår med en annan, fullbelagd server (har en liten figur där redan) där det mesta var betydligt dyrare. Mitt förslag är att inte farma/leta aktivt alls efter varor själv, utan att köpa enchantningsmaterial billigt när det är billigt (min erfarenhet är att priserna sjunker till absoluta bottennivåer under och ett tag efter skollov), och vänta (ofta flera veckor) tills det blir dyrt och då sälja. Det är ingen ide att bjuda ut det på AH om man inte är billigast för tillfället. Obs att enchantningsmaterial inte är belagt med avgift på AH om auktionen förfaller. Här är min favoritlista över de mest lukrativa varorna:

Soul dust
Greater/lesser nether essence
Greater astral essence
Diverse shards av dyrare sort
Iridescent pearl
Robes of arcana (om man syr själv)
Jade
Aquamarine
Recept på beastslayer, fiery eller icy chill (finns sällan på AH, men läggs ibland ut dunderbilligt av mindre vetande)
Pets

Speciellt de två första varorna är trygga inkomstkällor. Herbalism och alkemi ger noll på min server. Kan nämna att fire oil är helt osäljbar hos mig, oavsett hur lågt pris. Och jag har verkligen lagt manken till.

Lita inte mycket på Auctioneers priser, utan ha bara dessa som en fingervisning. Viktigast är att du, över en längre period, själv skaffar dig en uppfattning om priser på de varor du vill specialisera dig på.

Anonym sa...

Måste tillägga att jag såg att vi råkar ha precis samma geografiska böjelser just nu (fast på olika servrar). Jag och dottern begav oss nämligen till Plågoländerna i går för att jobba på allvar där ett tag framöver (vandöda är mina favoritmonster!), och min moonkin alt (numera med tre tuffa treanter) har sedan ett par dagar haft siktet inställt på Un'Goro Crater. Kul sammanträffande. :-)

Anonym sa...

jo du har rätt ekonomi på olika servers variere mycket, råkade kolla fire oil på trollbane och om inte jag minns fel så gick dem för ca 10g / stack på trollbane. Och (jag kan ha fel) men att bara springa runt om samla lite allt möjligt o sälja är inget vidare lönsamt. Jag kan ha fel men det tog mig 1 vecka att skrapa ihop 500g till min mount och då riktade jag mig på herb Goldthorn bla. och lite fiske Lightning eel och några av dem (minns inte namnen) från outland gav ibland upp emot 20g.

att lägga ut grejor på AH utan att ha lägast budet kan vara lönsamt, beroende på utbudet. I bland behöver någon mycke grejor för att tex. levla och då går d bra. Man måste dock vara uppmärksam på priset för auktionen om inte varan säljs.

Skolloven påverkar priserna har du helt rätt i. Gäller att köpa då, den strategien kör jag med. Jag har aldrig kört enchanting, så den marknaden har aldrig varit interssant för mig.

PS. Drog hem på lunchen och då DING lvl 62, på min warlock! GÖTT GÖTT

Anonym sa...

Arne - åhå där ser man, det var verkligen ett sammanträffande. De vandöda är helt ok tycker jag också. Men det tog ett tag att vänja sig med dem. Numera sitter jag inte med rynkad näsa. Bäst är att de inte springer sin väg när de är nästan slagna.
Intressant att priser och varors gångbarhet på AH är så olika. Tipset om skolloven var bra, det ska jag hålla i minnet nu när jag sätter igång att studera marknaden.

Anonym sa...

Selkss - Grattis till ding på lunchen. Eftersom du säger GÖTT så antar jag att det smakade bra. :)